דייסת שיבול שועל קרה לימים חמים

החופש הגדול ממשיך בעוז. לפני יומיים חגגנו את בוא הקיץ על המרפסת של קרלוס ופאולה ובכלל לא שמנו לב שהשעה היתה עשר. היה עוד אור בחוץ. הילדים שיחקו ביער הקרוב והכל הרגיש כל כך נעים. מאחר וקרלוס ופאולה טסים לארגנטינה בעוד כמה ימים, החלטנו לארח גם אותם כי אנחנו בהחלט זקוקים לזמן איכות איתם. בבוקר יום שבת נסענו לספריה לאירוע המהמם של השנה (בספריה המדהימה בעולם), הלא הוא “ילדים קוראים קומיקס” מן המרתף ועד לקומה הרביעית היו סדנאות קומיקס שהנחו קומיקסאים – סלברטים כמו למשל ריינה טלגמייר. אור קנתה ספר שלה וקיבלה ישר חתימה ושיחה בגובה העיניים עם סופרת מקסימה וצנועה שאי אפשר לנחש שיש לה ספרים ברשימת רבי המכר של הניו יורק טיימס.

Image

Image

ודייסת שיבולת שועל קרה לימי הקיץ הלוהטים

צמזה, אפילו שאין זה בלוג אוכל, אני חייבת לכם מתכון של המרענן הרשמי של החורף הקיץ. חבל שהבלוג שלי לא פופולרי  כי חובה שהמתכון הזה יופץ ברבים. עליתי על הטריק כשביקרנו באפריל בשיקאגו. מול המלון שלנו היה סניף של ה”קורנר בייקרי” לו אני זוכרת חסד נעורים מימי פסדינה העליזים. בוקר אחד לפני טיול ארוך ברגל לנייבי פיר הצטיידתי שם בדייסת שיבולת שועל קרה, מה שהתברר כרעיון גאוני כי זה היה כל כך טעים ומשביע שלאף אחד לא היה איכפת אחר כך שבמסעדה הארמנית היה דרעק מטוגן.

והנה המתכון שהספיק לכל המשפחה. אני רק חייבת לציין שזה מתכון מאוד סלחני שרק מחכה שתחליפו את סוג היוגורט והממתיק והפירות והתוספות.

דייסת שיבולת שועל קייצית

כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט!) 

כוס יוגורט וניל

כף דבש

3/4 כוס חלב

חצי כוס צימוקי חמוציות

בננה חתוכה

אגוזי פקאן

בקערה עם מכסה שמים את שיבולת השועל ביחד עם היוגורט, החלב, הדבש והחמוציות. משאירים במקרר ללילה. בבוקר פורסים בננה ומפזרים מעל אגוזי פקאן. נשמר במקרר יומיים.

כל פרי יכול לשמש כתוספת, אפשר פירות רכים ואפשר תפוח עץ גראנד סמית, בשביל הפריכות. אפשר להמתיק באגבה או במייפל או בסוכר חום. אפשר להוסיף לתערובת ללילה סובין או צ’יה (שהופכת להיות רירית, אז ויתרתי). אפשר לחלק את המנה לארבע ולהכין בצנצנות או בקופסאות קטנות כדי לקחת לעבודה.

 

 

 

Advertisements

7 thoughts on “דייסת שיבול שועל קרה לימים חמים

  1. מגניב, הדייסה הקרה.
    קצת מזכיר לי פריגורט, הפרילי יוגורט של תנובה. יודעת למה אני מתכוונת.
    עם קוקוס, גרעיני חמנייה, שיבולת שועל ומשמשים. אבל העיקר שם הוא היוגורט, לא הש”ש.
    אחלה דבר.

      1. רק בדיעבד הבנתי שבכלל התכוונתי לטבעגורט ופריגורט זה אחר לגמרי (ולדעתי כבר לא מייצרים אותו שנים) – משקה היוגורט הישראלי הראשון.

  2. אצלנו קוראים לזה “מישהו לא גמר את היוגורט-עם-גרנולה שלו ועכשיו זה פיכס (אז תנו את זה לתינוק, לא אכפת לו). את אומרת שזה טעים? מממ… 🙂

    תשמעי, יפה לך בוורדפרס. הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם!
    רציתי לדעת אם היישור לשמאל זאת בעיה אצלי או אצלך.

  3. את רצינית?
    בלי בישול?
    אני חייבת לנסות את זה, כל כך רציתי דייסה אבל לא ידעתי איך זה מסתדר עם קיץ..
    ואני מצטרפת לנעמה, היישור לשמאל די בעייתי.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s