דאל עדשים, עוגת שוקולד והיוש

!היוש

אחרי אלף שנה אני חוזרת, אבל התרגלתי לעצמי. אני נמצאת בעיצומם של הלימודים (בנוסף לילדים, בית, עניינים, בעוד שבוע וחצי בת מצווש לאורי), אתמול הגשתי עבודה בביביליומטריה – לא, אל תשאלו בכלל והנה היום אני בלימודים ובעוד כמה שעות אקבל שיעורי בית איומים שיעסיקו אותי בסופ”ש. הא, קשים הם חיי הסטודנטית בת השלושים ושש (בינתיים, עוד שישה ימים בת 37).

 האמת שהתכנסתי כאן היום על מנת לחשוף אתכם לשני מתכונים שחייכם ישתנו לגמרי אחרי שתכינו אותם. כן כן, ממש ככה.

הראשון הוא דאל עדשים שאומץ מהאתר של אנונימוס ושונה על ידי

 שתי כוסות עדשים כתומות שטופות

חצי כוס מאש שהושרו ללילה

בטטה גדולה חתוכה לקוביות

בצל גדול

שתי שיני שום

שתי עגבניות גדולות

חצי כוס כוסברה קצוצה

שתי כפות אבקת קארי

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

מלח

מעט שמן

מבשלים בסיר עם ארבע כוסות מים את העדשים, קוביות הבטטה והדאל כ 20 דקות. בינתיים במעבד מזון מרסקים בצל, שום, עגבניות וכוסברה עד לכדי שייק בצל. מטגנים את מה שהוצאנו מהמעבד מזון ומוסיפים את התבלינים כולל מלח ביד נדיבה. אחרי עשר דקות טיגון מוסיפים את כל הכבודה אל סיר העדשים והבטטה וממשיכים לבשל עוד כחמש דקות תוך כדי עירבוב.

ובמעבר חד: עוגת השוקולד הכי טובה ביקום והכי קלה להכנה ביקום

פונדנט שוקולד של אן

מאתיים גרם שוקולד מריר – עד 60% מוצקי קקאו

מאתיים גרם חמאה

חמש ביצים

כוס ורבע סוכר

שלוש כפות קמח

ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד (יש בקהל מישהו שעוד לא יודע איך?) בכל פעם מחממים לשלושים שניות, מערבבים וחוזר חלילה עד שהתערובת חלקה.

בקערה נפרדת מערבבים סוכר, ביצים וקמח. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת החמאה והשוקולד אל תערובת הביצים ומערבבים עד לתערובת חלקה. שופכים לתבנית ואופים בחום של מאה שמונים מעלות בין 18-22 דקות (משתנה בין תנור לתנור) לא לאפות עד הסוף, העוגה תהיה רכה מאוד עם שכבה יבשה מלמעלה. להזהר לא לשרוף את זה.

Advertisements

2 thoughts on “דאל עדשים, עוגת שוקולד והיוש

  1. ברוכה המתעוררת , שתי הארות לעוגת השוקולד- אני משבצת אותה בקוביות שוקולד לבן שמטביעה מלמעלה לפני אפיה (אין אף פעם יותר מידי שוקולד) וחוץ מזה, היא מעולה לאירועי מנגל – שמים אותה שתי דקות על שאריות הגחלים והיא הופכת לעוגת שוקולד חמה (כמובן שבכפוף לתבנית הולמת) לגבי הדאל, איפה עושים הזמנות?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s